aventyrforsle.blogg.se

Hej och välkommen till "äventyr för SLE". Mitt namn är Henrik, jag är 22 år och kommer från Gotland. Den 25:e augusti 2014 begav jag mig ut på en långcykling från Gotland mot Nordkap. Drygt en månad senare kom jag fram. Nu befinner jag mig i Sydamerika och cyklar söderut med start ifrån Santiago, Chiles huvudstad Totalt fick vi ihop ungefär 7000 kronor till forskning om SLE. Anledningen till att jag vill samla in pengar till just SLE-forskning är för att min kusin Annie tragiskt gick bort alldeles för ung i SLE. För att öka kunskapen om sjukdomen SLE önskar jag att ni skänker pengar till Annies minnesfond på https://reumatikerforbundet.org/gava/privatpersoner/egen-insamling/ till höger finner ni "topp 5 privat" och "till minne av Annie Landergren" Vill ni läsa mer om Annie och om sjukdomen SLE så kan ni läsa hennes hemsida som hon hade.- aaanniie.wix.com/annie

Eldslandet och tillbaka till Santiago.

Publicerad 2016-02-12 16:20:38 i

Här kommer ett försenat blogginlägg.
Framme vid vägens slut i sydligaste Argentina.
Ushuaia som är världens sydligaste stad blev till sist slutmålet på resan söderut. 
Ushuaia är en av två städer i Tierra del fuego (eldslandet) som är en ö i södra Patagonien. 

Ön fick sitt namn av någon kolonisatör som såg ursprungsbefolkningens eldar och tyckte att namnet var lämpligt. Nuförtiden ser man inga eldar men däremot extremt starka vindar.

Från Ushuaia återvände jag till Santiago de Chile genom att lifta med ett gäng lastbilschaufförer som mest lärde mig att svära som Argentinare gör.
Längsta sträckan med samma lastbil var 1400 km.

I Santiago förberedde jag mig för att cykla norrut och de första 5 dagarna var mest transportsträcka för att komma till vägen som korsar bergskedjan Anderna över till Argentina. 

Passet var 4779 m ö. På den höjden är det lätt att få huvudvärk och att man får upp flåset bara genom att sätta upp tältet. Höjden tillsammans med en magsjuka några dagar tidigare gjorde inte dt direkt lättare att cykla i ständig uppförbacke i ca 5 dagar. Sista dagen upp till högsta punkten hade jag en snitthastighet på 5.8 km/h.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela